de auteurs

Seamoose (Bart Simoens) °1973

Met vormen, kleuren, lijnen en vlakken. Met rust en spanning, evenwicht en onevenwicht, woorden en klanken. Seamoose ordent en geeft vorm aan inhoud. Met hart en ziel, kunde en kunst. Vormen die uw emoties beroeren, op uw lachspieren werken, uw geest aan het werk zetten…

Lang voor hij het visueel kon ‘zeggen’, begon Bart visueel ‘te neuriën’ en – toegegeven – soms te ‘stotteren’. Kriebelen en krassen gingen schilderen en tekenen vooraf. Maar zie: die ontembare creatieve dadendrang en tekenwoede brachten hem in de banken van Sint-Lucas Gent en in 1995 als grafisch vormgever in de wondere wereld van de communicatie.
Hink-stap-spronggewijs via verschillende grafische afdelingen en reclamebureau’s baande hij de weg naar zijn eigen ontwerpbureau Seamoose in Oostende. Volledige creatieve vrijheid sinds 2010!

“Doeltreffende reclame- en grafische vormgeving moet een gesprek aangaan met een doelgroep. Een gesprek is een wederzijdse dialoog. En in een dialoog is spreken zilver, maar luisteren en observeren goud. En ook het maken van een karikatuur begint met observeren.”

Timmy Van Assche °1987

TVA werkt sinds 2010 als freelance journalist. Nadien zette hij zijn eerste stapjes als copywriter. Schrijven oversteeg het professionele en groeide uit tot een ontembare passie. “Ik heb nochtans televisie gestudeerd en pikte de pen pas echt op als freelancer. Maar schrijven begint bij het observeren, bij het kijken en waarnemen. Zonder die studies tv zou ik allicht nooit aan het schrijven zijn gegaan.” De leuke vriendschap met Seamoose en de onvoorwaardelijke steun van vriendin Liselotte liggen aan de basis van deze Ullemuul’n.

De rasechte Oostendenaar woont al zijn hele leven in de badstad, maar kan het niet laten om nieuwe horizonten te verkennen. Het reizen ligt aan de basis van zijn blog. “Het leven is te kort, de wereld te groot. Wanneer ik kan, stap ik de vlieger op. Zo trok ik al van Mexico naar Venezuela of ging ik op zoek naar de Oostendse connectie in Argentinië. Van de idyllische Provence en de ruwe kusten van Engeland tot het intrigerende Iran en het onontgonnen Laos; het boeit me allemaal. Al die reizen openen steeds weer mijn ogen: op menselijk en professioneel vlak. En Oostende, da’s de wereld in het klein.”